Nieuwe app: altijd een CliniClown in de buurt

“Met de app bereiken we kinderen op de plekken waar de clowns niet zijn, zoals thuis en onderweg”
HEUSDEN – Vanaf deze maand kunnen zieke en gehandicapte kinderen contact maken met CliniClowns, waar ze ook zijn, wanneer ze het maar nodig hebben.
CliniClowns lanceerde op dinsdag 30 augustus de CliniClowns App. Hiermee kunnen zieke en gehandicapte kinderen, waar en wanneer ze willen, contact hebben met de CliniClowns. Via hun mobiel, tablet of computer toveren de clowns een lach tevoorschijn en zorgen ze voor het nodige plezier en afleiding.
Wat kunnen kinderen met de app?
Via de app kunnen kinderen een clown uitkiezen en met hem of haar chatten. Dit kan met of zonder webcam. Daarnaast kunnen de kinderen genieten van de grappen en grollen door filmpjes te bekijken of dagelijks een liveshow in het theater te bezoeken. Onderling kunnen de kinderen elkaar ook ontmoeten en chatten met elkaar. Natuurlijk moet je hiervoor wel lid worden en kan dit alleen wanneer je een ziek of gehandicapt kind bent.
Waarom een app?
CliniClown: “Met de app bereiken we kinderen op de plekken waar de clowns niet zijn, zoals thuis en onderweg. Maar ook in het ziekenhuis. Op de dagen dat de clowns niet spelen in het ziekenhuis of als het kind ze net gemist heeft door een behandeling, kunnen kinderen toch spelen met de clowns.”
Winfred den Hoed, projectleider online bij CliniClowns: “Met de app kunnen we elke kamer, bed of bus binnenstappen. Digitaal spel is natuurlijk wel anders dan in het ziekenhuis. Je bent allebei ingekaderd in een scherm. Maar daar weten onze CliniClowns wel raad mee. Een clown improviseert, fantaseert en speelt samen met het kind. Dat kan ook digitaal. Hoewel dat nooit een vervanging is van live spel, is het wel een hele mooie aanvulling.”
De app is er voor iedereen
De CliniClowns App is gratis te downloaden in de App store en Google Play en voor iedereen toegankelijk. Om te kunnen webcammen en chatten met de clowns moet je lid worden. Kinderen met een ziekte of handicap tot en met 18 jaar kunnen gratis lid worden van dit interactieve gedeelte. De app is het meest geschikt voor kinderen met een verstandelijke leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.
Goede controle
CliniClowns checkt de aanmeldingen van nieuwe leden en controleert de website elke dag. Daarnaast biedt zij technische ondersteuning om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.